Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Pozdrav iz Tokia, savršenog spoja tradicije i moderne kulture

Putujemo #SpojeniPovjerenjem

08.11.2023
Pozdrav iz Tokia, savršenog spoja tradicije i moderne kulture

Pozdrav iz Tokia, savršenog spoja tradicije i moderne kulture

Tokio, glavni grad Japana, magnet je za putnike iz cijeloga svijeta. Svjetla, zvukovi i dobra energija provlače se njegovim raskrsnicama, koje su jedna od najupečatljivijih karatkeristika. One su kao pulsirajuće žile grada i zaista je filmski nestvarno biti dio takvog blještavila. Isto nam je potvrdio naš osiguranik fotografijom s najpoznatije raskrsnice Shibuya, zahvaljujući kojoj možemo označiti trenutnu lokaciju ASA CENTRAL osiguranja - Tokio. 

Pozdrav iz Tokia

Prekooceansko putovanje, udaljeno više od 9.000 kilometara, nosi sa sobom određene rizike, što nam je i klijent ispričao prilikom slanja fotografije. Kako bi imao bezbrižno putovanje u slučaju nezgode ili tjelesne ozljede, u ASA CENTRAL osiguranju je prilikom polaska zaključio online Putno zdravstveno osiguranje, za sebe i prijatelje. Napominjemo da putem ASA CENTRAL webshopa ostvarujete online popust od 20% za individualno, grupno ili porodično Putno osiguranja. Donosimo nekoliko zanimljivosti koje smo saznali o glavom gradu Japana:

  • Shibuya – kvart smješten u srcu Tokia, domaćin je najpoznatijeg i najfrekventnijeg raskrižja u Japanu, ali i cijelome svijetu. Procjenjuje se da u jednoj razmjeni prođe oko 2000 ljudi, a u jednom danu nevjerojatnih milijun ljudi. Istoimeni kvart, poznat je i po kultnom filmu Hachiko, u kojem je pas čekao 10 godina svog vlasnika koji je iznenada umro. Dodatna vrijednost impresivnoj filmskoj priči je i glumac Richard Gere, koji slovi kao jedan od najboljih glumaca Hollywooda. Kao simbol jedne od najvrijednijih ljudskih osobina, odanosti, na željezničkoj postaji je postavljen kip najpoznatijeg japanskog psa, Hachika. 
  • Neonske reklame – Tokio se može pohvaliti s najvećim brojem neonskih reklama, a najupečatljivije se nalaze u kvartu Shinjuka.
  • Brojevi – Tokio je dom za nešto manje od 14 milijuna stanovnika, preko 60.000 restorana, više od 4.000 svetišta i hramova i gotovo 900 povezanih željezničkih stanica. Nasuprot tome, ASA CENTRAL DOM je sigurna luka za manji broj članova porodice.
  • Sushi – Najpopularnije japansko jelo dominira jelovnicima Tokia. Svježi komadi ribe, srolani u ukusne zalogaje s raznim umacima, kulinarski su specijalitet koji je raširen i diljem svijeta.
  • Gejše – Poznate su po svojoj eleganciji, tradicionalnoj japanskoj odjeći, glazbi i umjetnosti. Tradicija Gejša traje stoljećima te igraju važnu ulogu u očuvanju japanske kulture.

Shibuya

Japan, visokorazvijena zemlja, nakon SAD-a i Kine, treće je gospodarstvo po paritetu kupovne moći u svijetu. Ovakav uspjeh ostvaren je unatoč nedostatku prirodnih resursa, koje su zamijenili svojim predanim radom i disciplinom, a koja ih je dovela u sam vrh svjetskih gospodarstva. Rezultat takve poslovne discipline, dovela je i do titule jedne od najrazvijenijih tehnoloških zemalja, kojom se Japan ponosi. Upravo su automobili, elektronički uređaji i strojevi njihova glavna izvozna roba.

Hchiko

Poput neonskih reklama u Tokiu, uz ASA CENTRAL Putno osiguranje želimo svakom klijentu biti svjetlo na raskrižju puteva i ostati #SpojeniPovjerenjem, baš kao što je to bio Hachiko.