Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Opšta odgovornost

Ukoliko se dogodi osigurani slučaj, a imate pravni spor, uz policu Opšte odgovornosti ASA CENTRAL osiguranje plaća troškove advokata i sudskih procesa.

Osigurajte Vašu djelatnost u slučaju nezgode

Nezgode se ne mogu predvidjeti, a osiguranje od odgovornosti osigurava Vašu djelatnosti u slučaju nezgode. Osiguranje od odgovornosti je od pomoći ako Vaša djelatnost postane odgovorna za štetu osobama ili njihovoj imovini. 

Vi ili Vaš zaposlenik možete slučajno prouzrokovati štetu klijentima ili se klijent može na neki način ozlijediti prilikom posjete Vama. 

Zašto trebate imati policu osiguranja od opće odgovornosti?

Ako se Vi i Vaša djelatnost uslijed nastanka osiguranog slučaja završite u pravnom sporu, policom osiguranja od odgovornosti ASA CENTRAL osiguranje plaća troškove advokata i sudskih postupaka.

Sudska praksa je po pravilu na strani slabijeg i treba da znate da nadležni sud se neće dvoumiti u pogledu Vaše odgovornosti u slučaju da se osigurani slučaj desi.

I u slučaju kada niste uradili nešto krivo, možete biti odgovorni za propuste, na primjer u spriječavanju nezgodu i na taj način budete odgovorni da je nekome pričinjena šteta. 

Šta ako se nezgoda desi?

U slučaju štete ASA CENTRAL osiguranje isplaćuje iznos do iznosa osigurane sume odnosno ugovorenog limita pokrića. 

Prilikom odabira osigurane sume uvijek imajte u vidu da se za iznos koji prelazi iznos dobijen od Vašeg osiguranja, oštećeni može obratiti direktno Vama.

U okviru nadoknade do ugovorene sume osiguranja nadoknađuju se materijalne i nematerijalne štete trećim licima.

Kontaktirajte nas putem dostupne forme i javit ćemo vam se s prijedlogom za osiguranje od opće odgovornosti koji će optimalno zadovoljiti Vaše potrebe.

Kako prijaviti štetu?

Štetu prijavite pozivom ASA CENTRAL kontakt centra na broj 080 02 02 09 ili na najbližem prodajnom mjestu