Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Osiguranje od automobilske odgovornosti

U ASA CENTRAL osiguranju dobijate više od same registracije Vašeg vozila!

Osigurajte Vaš automobil

Kupili ste vozilo, novo ili polovno i želite da ga registrujete? Da bi se registracija provela u potpunosti, pored ostalih koraka, potrebno je da ugovorite policu osiguranja od autoodgovornosti (AO). Brza i kvalitetna usluga, susretljivo osoblje i profesionalizam su neki od razloga zašto preporučujemo da osigurate vozilo u ASA CENTRAL osiguranju.
 
Odlučite li se za ugovaranje AO police kod našeg Društva, mi Vam garantujemo pokriće šteta koje Vi upotrebom svog vozila pričinite trećim licima, i to u slučaju:
• tjelesne povrede, oštećenja zdravlja ili smrti osobe;
• uništenja, odnosno oštećenja imovine koja je u vlasništvu trećeg lica.
 
Važno je napomenuti da se trećim licima smatraju pješaci, putnici u drugim motornim vozilima, kao i putnici u vašem osiguranom motornom vozilu.

Gdje važi AO polica?

Polica Osiguranja od automobilske odgovornosti važi na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine i svih zemalja članica Zelene karte. Zelenu kartu odnosno Zeleni karton izdajemo uz policu Osiguranja od automobilske odgovornosti kao potvrdu Vašeg AO osiguranja tokom boravka sa Vašim vozilom u zemljama članicama sistema Zelene karte. U slučaju da kao osiguranik imate nesreću u inozemstvu, Zeleni karton je dokaz da imate obavezno osiguranje od automobolske odgovornosti te da će u slučaju da je osiguranik odgovoran za štetu koja je prouzročena njegov osiguravatelj istu štetu i isplatiti.

Kako prijaviti štetu?

U slučaju nesreće prvo provjerite da ste vi i vaši suputnici dobro. Kada ste sigurni da ne trebate medicinsku ili drugu vrstu pomoći, stetu možete prijaviti ONLINE, pozivom ASA CENTRAL kontakt centra na broj 080 02 02 09 ili na najbližem prodajnom mjestu. U slučaju da Vam je neosigurano motorno vozilo pričinilo materijalnu ili nematrerijalnu štetu, ista će Vam biti nadoknađena iz posebnog zaštitnog fonda u kojem finansijski učestvuju sva osiguravajuća društva iz BiH. Zaštitni fond će nadoknaditi i nematerijalnu štetu ukoliko je istu prouzrokovalo nepoznato lice, a koja je uredno prijavljena kod nadležne policijske uprave.

Zaštitite svoj BONUS!

Sa ASA CENTRAL osiguranjem imate mogućnost zaštite bonusa po polici osiguranja od automobilske odgovornosti. Iskoristite mogućnost zaštite vašeg bonusa kod zaključivanja premija osiguranja u skladu sa Uslovima za osiguranje zaštite bonusa po polici osiguranja od automobilske odgovornosti za:
• Putnička vozila
• Teretna vozila
• Autobuse
• Vučna vozila – Sedlaste tegljače
Prema ovom premijskom sistemu može biti osiguran stečeni bonus na polici AO za navedene vrste vozila, a obračun bonusa se radi pojedinačno u skladu odredbama važećih Uslova osiguranja od auto odgovornosti.

Šta je AO plus?

AO Plus je dodatno dobrovoljno osiguranje na policu osiguranja od autoodgovornosti koje Vam pruža mogućnosta na naknadu štete za tjelesne povrede kada je do nezgode došlo Vašom krivicom.

Šta je osiguranje autonezgode – AN?

Osiguranje autonezgode je osiguranje vozača i putnika od posljedica nestretnog slučaja i predstavlja dodatno osiguranje na osnovu policu osiguranja od autoodgovornosti. Osiguranje od nezgode može se sklopiti za smrt i invaliditet.

Lom vjetorobranskog stakla i prozora?

U ASA CENTRAL osiguranju imate mogućnost dodatnog osiguranja koje se zaključuje na osnovnu policu osiguranja od autoodgovornosti za slučaj štete vjetrobranskom staklu i ostalim prozorskim staklima Vašeg vozila kao što su bočna stakla i stražnje staklo. Stakla na ogledalima, svjetlima i panorama krovu nisu pokrivena ovim osiguranjem. Korištenje prava po polici loma stakla ne utiče na bonus stečen na osnovu polise osiguranja od autoodgovornosti.